10 idees per introduir l’aprenentatge actiu a l’aula

Per desenvolupar el pensament crític, el treball col·laboratiu i la capacitat de resoldre problemes del teu alumnat.

Saber-ne

Trucs per tenir converses productives a l’aula

Els diàlegs i les discussions productives a classe constitueixen un potent instrument de descoberta i d’aprenentatge. Una conversa de qualitat, respectant els torns de paraula i per tant amb estones per recapacitar, és un estímul molt potent.

Saber-ne


3 exemples per educar en positiu

Sovint el procés d’educació en família acaba marcat pels càstigs i els crits com a principal eina per a modificar comportaments inadequats. Però un altre model de socialització és possible i efectiu: el de la parentalitat positiva. Aquí us donem algunes eines per aplicar-la.

Saber-ne


Com l’ajudo a triar els estudis per després de l’ESO?

Si tens un fill o filla que està estudiant l’ESO és possible que encara no sàpiga sap què vol fer un cop l’acabi o que tingui dubtes sobre a què es vol dedicar. Descobrir la vocació no és necessàriament fàcil. T’ajudem a acompanyar-lo a triar els estudis que farà després d’aquesta etapa.

Saber-ne

Com fer que els joves s’interessin per la lectura?

Diversos estudis mostren que hi ha força alumnes que no han après a llegir bé. Saber llegir és important perquè puguin seguir bé totes les assignatures. I això també ho és perquè tinguin més oportunitats a la vida. Et donem 15 trucs per despertar-li l’interès per la lectura.

Saber-ne


Link a la enquesta: Per l'educació responc